Startposities.

De verkiezingen zijn al een poos achter de rug en zoals verwacht gaat de formatie stroef. Niemand had gedacht dat er binnen een week een kabinet zou zijn met PVV in het midden, dat is niet shockerend. Wat wel verbazend is is hoe moeilijk de partijen doen met de zege die ze allen hadden kunnen delen, PVV en BBB willen, VVD wil wanneer het hun in positief licht zet, en NSC, ja wie weet wat NSC nou eigenlijk wil. Ik zal maar gelijk de Omtzigtfant in de Kamer bespreken want we weten allemaal waar het fundamenteel mis gaat in deze formatie. VVD had aangekondigd te willen gedogen, toen NSC dit ook zei was dat niet meer hip en kwam de positie ‘Oké, we doen het wel want wij zijn de volwassen VVD’ naar voren.

Twentse Twijfelaar.

NSC lag echter al vanaf het begin dwars. Omtzigt wilde eerst niet, toen wilde hij bruggen bouwen, toen weer niet, toen kwam hij toch maar weer praten ondanks dat hij liet ‘lekken’ dat hij niet in een kabinet wilde met de eerder genoemde partijen. En uiteindelijk kreeg iedereen een appje dat hij het niet meer zag zitten. Dit wisten we al, maar waar zijn we nu? Nu zijn we in een positie waar naar mijn idee geen enkel van de partijen tevreden mee is. NSC is NSC. VVD zit niet lekker. PVV mag niet achter het stuur. En BBB mag niet bij PVV op schoot. Toch praten ze weer verder, er zijn maar liefs twee nieuwe informateurs en de aanbevelingen van de vorige.

Tekst gaat verder onder artikel:

Notitie Omtzigt: ‘Niet in PVV/NSC/BBB-kabinet

Naar mijn vermoeden is dit echter een schijn. De VVD achterban wil wel, maar het bestuur niet. Binnen de NSC zou geen steun zijn voor dit kabinet en dus zijn de handen van Omtzigt gebonden. En de PVV zit klem met haar kaarten, naar mijn idee is daarom de enige reden dat er nog geen nieuwe verkiezingen zijn simpel. Als de PVV nu alles doet dan kan Wilders zeggen in een herverkiezing dat het niet aan hem ligt en dat hij zijn beste beentje voor heeft gezet.

Tekst gaat verder onder artikel:

Geert Wilders en de Twentse twijfelaar

Concluderend.

Naar mijn idee is dit waar het op uit gaat komen. Geert Milders naar de 50 zetels. Sint Omtzigt trekt zijn partij in lijn en Dilan kan eindelijk gedogen of helemaal niet meespelen. En tot slot mag Caroline eindelijk bij Geert op schoot zitten. En welke partijen het dan uiteindelijk worden is een andere vraag. Het kan natuurlijk zijn dat de formatie nog op iets uitloopt. Daar wordt tenslotte veel over gesproken op het moment, echter acht ik de kans groot dat het wederom stuk gaat lopen op de zelfde issues en dat de formerende partijen het zat worden. Om dan te voorkomen dat er dan een nog onmogelijkere poging over Links wordt gedaan is een herverkiezing waarschijnlijker.

Kortom, we zitten hier nog wel even.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *