Omtzigt, een naam die maar blijft vallen. Pieter Omtzigt, de 49-jarige oud-CDA’er is razend populair onder de Nederlanders en start nu zijn eigen partij: Nieuw Sociaal Contract. Peilingen suggereren dat, bij welke partij hij zich ook zou aansluiten, de desbetreffende partij in populariteit omhoog zou schieten. Met name de BBB zou een populaire keuze zijn. Volgens sommige peilingen kan een monsterzege behalen van maar liefst 46 zetels.

Deze ‘Omtzigt partij’ zou zijn zetels verkrijgen van bijna alle bestaande partijen, (laat maar zien hoe populair hij is.) Met name de grote BBB, PVV en de kleineren SP, CDA en JA21 zouden kiezers moeten bloeden. Maar ook onder andere partijen zou Omtzigt populair zijn, maar liefst 56 procent zou Omtzigt een ‘acceptabele’ minister-president vinden. Al dit ondanks het feit dat Omtzigt geen openbare plannen heeft voor de koers die hij als leider zou varen. Persoonlijk denk ik dat de beste man helemaal geen interesse heeft in een functie anders als Tweede Kamerlid. Van de druk van zijn Kamerlidmaatschap en de “functie elders”-situatie waren al genoeg om burnout klachten te veroorzaken. Hierom zou het premierschap hem niet makkelijk afgaan en zou het waarschijnlijk te veel voor hem zijn.

Hierdoor lijkt het mij slecht om door te blijven hopen op Sint-Omtzigt om ons te redden van de problemen die het land teisteren. Ik snap zelf ook wel de aantrekkelijkheid van het idee, Omtzigt komt eerlijk, oprecht en simpel op de goede manier over. Een echte Nederlander, ‘een van ons’ om het zo te zeggen. In sterke tegenstelling tot Mark Rutte van de afgelopen kabinetten.

Omtzigt heeft vandaag aangegeven mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Hiermee is het meest realistische scenario een Lijst Omtzigt als grootste partij en Omtzigt als fractievoorzitter van de grootste partij. De vraag is nog maar of hij dit aan gaat kunnen na zijn burnout twee jaar terug en de extra druk die op de fractievoorzitter van de grootste partij ligt in tegenstelling tot een normaal Kamerlid of een normale fractievoorzitter.

Wilt U lezen over iemand die de ambitie heeft om minister-president te worden? Lees dan hier verder!

Krijgen we nóg een VVD-premier?

Of toch liever nog iemand zonder de ambitie? Lees dan dit!

Waarom een BBB-premier een enorm slecht idee is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *