Kunnen we nu definitief gedag zeggen tegen het CDA? De partij van premiers zoals Van Agt, Lubbers en Balkenende heeft na een furieuze zoektocht naar een nieuwe lijsttrekker, eindelijk hun posterboy gevonden. Zijn naam? Henri Bontenbal.

Bontenbal werd geboren in Rotterdam-Zuid en studeerde natuurkunde, waarin hij zijn focus legde op klimaatverandering. In 2011 kwam hij op de CDA-fractie te werken als adviseur duurzaamheid, energie en milieu. Hij is voorstander van een energietransitie, en heeft aangegeven van het aardgas af te willen. In 2019 vertelde Bontenbal aan Trouw dat het CDA zich niet langer als “boerenpartijtje” moest blijven profileren, maar het brede volk aan moest spreken. De rest van het CDA heeft klaarblijkelijk maar met een half oor geluisterd, want hoewel het CDA inderdaad geen boerenpartij meer is, heeft het ook grootse moeite om de rest van Nederland te bereiken.

Met de nummer 17 van de lijst als nieuwe lijsttrekker heeft ook het CDA zich een klimaatpredikant op de hals gehaald om de partij van de doodskoers te redden.

Gezegend met Henri Bontenbal als voorman van het CDA, heeft de partij nu elke indruk dat er nog sprake is van een brede confessionele volkspartij, tot een einde gebracht. Dag CDA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *