Geen enkele cent is veilig voor de socialisten. Zelfs niet als het hun eigen geld is. In de nieuwe JENS-Cast behandel ik het feit dat de Jonge Socialisten, de jongerentak van de PvdA, failliet is nu ze €50.000,- in de min staan. Daarnaast bespreek ik de verandering van Artikel 1 van de Grondwet om ook een handicap en seksuele gerichtheid expliciet te noemen als gronden waarop niet mag worden gediscrimineerd.

De Jonge Maoïsten

De Jonge Socialisten hebben hun voormalige penningmeesters beschuldigd van financieel wanbeleid nadat een plus van €200.000,- binnen twee jaar verdampte tot een min van €50.000,- en de PvdA ze onder curatele heeft gesteld. Nu kan ik wel smullen van een relletje op links, zeker omdat we al jaren weten dat socialisten niet met geld om kunnen gaan. Maar het is des te grappiger dat ze zelfs niet op hun eigen geld kunnen letten.

De Jonge Maoïsten zijn natuurlijk de toekomst van de PvdA, dus binnen enkele jaren zijn deze meer overduidelijke voorbeelden van wanbeheer ook te merken binnen de landelijke partijtop, voor zover dat er nu nog niet is.

Woke grondwet

De democratieslopers van D66, GroenLinks en de PvdA (daar hebben we ze weer) hebben een grondwetswijziging door alle Kamers gekregen. De wijziging zorgt ervoor dat in artikel 1 van de Nederlandse grondwet ook nog even de kenmerken van “handicap” en “seksuele gerichtheid” worden opgenomen. Raar, want de tekst van artikel 1 zegt al dat er op geen enkele grond mag worden gediscrimineerd.

Hulde aan hen die tegen deze wijziging hebben gestemd, we hebben mensen, en ook politici, nodig die opstaan tegen dit soort woke idealisme van de progressieve linkse Kerk. Zelf zou ik voorstander zijn om Artikel 1 er maar meteen helemaal uit te halen. Het is een dode letter in de wet. Het verbod is niet af te dwingen, nieuwe wetten kunnen er niet op worden getoetst vanwege artikel 120 van diezelfde grondwet.

Dit alles en meer in de JENS-Cast van vandaag, met aanmerkingen over hoe de JENS-Cast verder zal gaan in de toekomst. Volgende aflevering met Jasper Smit van CommonSenseTV is al opgenomen na ons interview met Wybren van Haga (BVNL) en zal deze week verschijnen op het YouTube-kanaal en alle podcast kanalen.

Een gedachte over “De Woke grondwet en failliete socialisten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *