De Provinciale Statenverkiezingen komen er weer aan, en in de voorbereiding daarop staan politieke partijen te springen om zoveel mogelijk mensen aan te spreken. Een van die partijen die komende verkiezingen in elke provincie meedoet is Belang van Nederland (BVNL). En in dit interview, gepresenteerd door Jasper Smit (CSTV), geproduceerd door Pitloos en mede-mogelijk gemaakt door Dutch4Freedom en Klokkenluiders, doen partijleider Wybren van Haga en lijsttrekker voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Willy Verweij, hun verhaal.

Dit long-form interview geeft een fantastische inkijk in hoe de Provinciale Staten en de Waterschappen werken, en waarom het van enorm belang is te stemmen op 15 maart. De opkomst bij Provinciale Statenverkiezingen ligt gemiddeld tussen de 45 en 55 procent. Nog steeds een hogere opkomst dan de Gemeenteraadsverkiezingen en al helemaal de verkiezingen voor het Europees Parlement.

De macht terugpakken

Nederlanders kunnen een enorme invloed uitoefenen op de politiek door te stemmen tijdens elke verkiezing, maar dit is het meest duidelijk tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. De Provinciale Staten kiezen namelijk de Eerste Kamer. Door te stemmen kunnen we onze invloed zo groot maken dat het kabinet in feite haar macht verliest. Door ervoor te zorgen dat ze in Den Haag niet meer om ons heen kunnen. Een aantal partijen zetten goede stappen in deze strijd, zo ook BVNL.

Door massaal te stemmen op conservatieve en klassiek-liberale partijen zullen de meest radicale plannen van dit kabinet stranden in de Eerste Kamer. Na de verkiezingen moeten we onze vertegenwoordigers er wel aan houden en ook met kritische en sceptische blik beoordelen, en uitspreken wanneer ze de fout in gaan. Onze beweging werkt het beste wanneer we elkaar weten te corrigeren.

„Via de Provinciale Staten verkiezingen kunnen we een hele hoop gaan veranderen in Nederland en via de provinciale staten wordt ook de Eerste Kamer gekozen. Dan zouden we in theorie dit kabinet de macht kunnen ontnemen via de Eerste Kamer.”
— Wybren van Haga, Kamerlid BVNL

Bekijk het hele interview met Wybren van Haga en Willy Verweij hieronder, deel het met iedereen die het interessant kan vinden, en refereer je vrienden naar Pitloos Network!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *