Op 1 juli 2023 heeft Koning Willem-Alexander zich verontschuldigd voor het slavernijverleden van Nederland en hoewel ik geloof dat dit met alle beste intenties is ondernomen geloof ik echter dat dit een fout is, de geschiedenis van ons land kent zoals elk ander land in de lange geschiedenis van deze wereld inktzwarte pagina’s van gruweldaden en onrecht. Dit mag niet vergeten worden zodat herhaling hiervan altijd zo onmogelijk mogelijk wordt gemaakt.

Excuses van een huidige generatie voor de gruweldaden van een deel van voorgaande generaties zijn daarentegen compleet lege symboolpolitiek en deugsignalen, het enige wat hiermee wordt bereikt is polarisatie en vals schuldgevoel bij vele Nederlanders. Met deze actie komen mensen en volkeren niet dichter bij elkaar maar enkel mijlen verder van elkaar.

Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking heeft geen slavenhouders als voorouders, maar enkel arme boeren en arbeiders die niks te maken hadden met mensenhandel, het feit is namelijk dat alleen een klein deel van de bevolking een rijke elitekring vormde die 200+ jaar geleden welvarend genoeg waren om deel te kunnen nemen in slavenhandel.

De normale Nederlander zwoegde dag-in-dag-uit enkel om zichzelf in leven te houden en om de elite te verrijken, de schuld leggen bij de huidige Nederlander is daarom volkomen absurd. En het schuldgevoel geheel overbodig. Ook wordt er met deze verontschuldiging een pervers onrecht gedaan aan de uitbuiting van het Nederlandse volk door de eerder genoemde elite. die zichzelf daarmee verrijkten en met die rijkdom mee deden in de wereldwijde slavenhandel. Dit is iets wat de Koning met zijn studie geschiedenis zou moeten weten, ondanks dat kiest hij er voor om zich te scharen achter de verdraaide Nederlandse geschiedenis van het huidige links-liberale kabinet. Met dit besluit diskwalificeert hij zichzelf als onpartijdige Vorst van het gehele Nederlandse volk.

Met deze glijdende schaal praktijken zal de ongetwijfelde volgende stap herstelbetalingen zijn, echter zullen die niet komen uit het miljoenen vermogen van de Oranjes of uit die van andere (voormalige) invloedrijke families maar uit de zakken van onschuldige Nederlanders, vooral van diegenen die in geen enkele generatie te maken hebben gehad met slavernij.

Dit is in mijn ogen een verraad van het normale Nederlandse volk door de Koning die hun zou moeten verdedigen en vertegenwoordigen, echter gooit hij ze nu voor de wolven, hiermee is hij in mijn ogen gediskwalificeerd als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk en zijn uitspraken namens hen ongeldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *