De verregaande escalatie in het conflict tussen de NAVO en de Russische Federatie eist zijn tol. Oekraïne zal lid worden van de NAVO, waarmee een grondoorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland wordt ontketend, kortom: de Derde Wereldoorlog! Ook bespreken we de ijskast van Geert Wilders nu de PVV de Nexit als standpunt loslaat en de impact op de formatie.

De Derde Wereldoorlog

Er is veel gebeurd in de afgelopen week, maar laten we beginnen met de oorlog in Oekraïne. En ik snap dat na meer dan twee jaar oorlog de meeste mensen er enorm moe van worden. Maar dit is toch wel even belangrijk. De Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft namelijk verklaard dat Oekraïne lid zal worden van de NAVO.

Zodra Oekraïne lid wordt van de NAVO zal direct Artikel 5 worden ingezet, waarmee het ook een oorlog van de NAVO wordt. Dan is er per definitie een Derde Wereldoorlog. In de JENS-Cast deze week ga ik dieper in op hoe het eruit ziet in Oekraïne, wat de NAVO doet en wat er nu kan gebeuren.

NEXIT, PVV en formatie

De PVV heeft een enorme draai gemaakt. In het verkiezingsprogramma voor het Europees Parlement komt het standpunt over NEXIT niet meer voor. Wel moet de EU van binnenuit hervormd worden, een beetje wat JA21 sinds het begin zegt. Ook steunt de PVV nu duidelijk Oekraïne, zowel in woorden als in daden. De PVV staat nu stevig tegen Rusland. “De PVV steunt de strijd van Oekraïne tegen de Russische agressor.” Als het zo doorgaat zal Wilders binnenkort zelf in Oekraïne gaan vechten.

Oh ja, tenslotte, Rob Jetset-Jetten wil dat Omtzigt de formatie laat klappen. Volgens Jetten moet Omtzigt kiezen tussen Wilders I en Nederland. Een giller natuurlijk van de politicus die Nederland al jaren vakkundig kapot maakt. Dat alles en meer in de nieuwste JENS-Cast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *