De Minister voor Volkshuisvesting, Hugo de Jonge (CDA), slaat de socialistische weg in en opent vrij duidelijk de aanval op het eigendomsrecht in een nieuw wetsvoorstel welke bepaalt aan wie men wel of niet zijn eigen huis mag verkopen. De Jonge heeft al iedereen tegen zich gekeerd maar met deze nieuwe dolksteek in de rug van vele Nederlanders keren zelfs eigen partijleden en de Tweede Kamer zich tegen hem.

Dit nieuwe wetsvoorstel zou betekenen dat de Gemeente waarin je woont zich kan bemoeien met het proces van een huis kopen en verkopen. De Gemeente  zou volgens het wetsvoorstel de macht krijgen om te bepalen wie woningen tot 355.000 Euro mogen kopen. Zo kan de gemeente voorrang geven aan eigen inwoners of mensen met een cruciaal beroep. Huiseigenaren mogen tevens wel hun huis aan iemand anders verkopen, alleen die persoon mag zonder een huisvestigingsvergunning daar vervolgens niet wonen. Ja, je hoort het goed, je mag niet in je eigen huis wonen.

Aangezien dat als dit wetsvoorstel door gaat de gemeente ineens de macht zou hebben om te bepalen wie er op een huis mag bieden en wie er vervolgens mag wonen, kaart de Raad van State terecht aan dat die een inbreuk zou zijn op het eigendomsrecht en het recht op vrije vestiging. Een recht wat specifiek bedoeld is om de regering te hinderen in het ontnemen van mensen hun mogelijkheden om te wonen waar ze willen mits ze het kunnen betalen. Dit Communistisch beleid zal niks oplossen als het doorgaat, het pakt de oorzaak van het probleem niet aan, typerend aan de Nederlandse overheid. Schuif je probleem vooral door en pak de oorzaak vooral niet aan, want dat is te controversieel.

Hiermee zal niks opgelost worden, er komen geen woningen bij met dit wetsvoorstel. En het probleem ligt hem juist in het feit dat er niet genoeg woningen zijn. Dat lost men niet op door een autoritair plan in te voeren over wie de bestaande delen van de taart mag eten. Dat lost men op door meer taart te creëren en daarmee ervoor te zorgen dat de doorstroming van leeftijdsgroepen weer op gang komt. Maar dat kan natuurlijk niet want dan zouden we met z’n allen eerst 80 moeten gaan rijden op de snelweg om offers te brengen aan de Heilige Stikstofboom.

Verrassend genoeg hebben coalitiepartijen D66 en VVD zich uitgesproken tegen dit plan, maar we moeten eerst maar eens zien of er ook daadwerkelijk acties achter die woorden staan. Op 27 Juni (aanstaande Dinsdag) zullen we waarschijnlijk het resultaat weten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *