In de nacht van donderdag op vrijdag zullen president Joe Biden (Democraat) en voormalig president Donald Trump (Republikein) in debat gaan op CNN. Dit debat kan de strijd enorm opschudden, maar hoe kan jij het volgen?

Pitloos Network zal pogen het debat live te streamen op ons YouTube-kanaal. Een kwartier voordat het debat gepland staat te beginnen gaan wij live met een kleine voorbeschouwing. Na het debat volgt een korte nabeschouwing.

  • WANNEER: vrijdag 28 juni, 3:00 ’s nachts (stream begint 2:45).
  • WAAR: Het debat wordt gehouden op CNN, wij pogen die stream door te zenden op ons YouTube-kanaal.
  • WIE: President Joe Biden (D), oud-President Donald Trump (R). Moderators zijn Jake Tapper en Dana Bash.

Dit debat heeft de kans een ware game-changer te zijn. Trump en Biden zitten in de peilingen binnen de foutmarge. Ook kan het Amerikaanse volk een geïnformeerde keuze maken door te kijken naar het head-to-head debat.

Hoe moet Trump het doen?

Trump moet geen blunders maken, niet over January 6th beginnen en Biden gewoon laten praten. Als Biden de ruimte krijgt te praten zet hij zichzelf klem. Als Trump over de verkiezingen van 2020 begint, wordt hij daar enkel zwakker van. Biden zal er hoogstwaarschijnlijk over beginnen, maar Trump moet zijn antwoord houden op: ‘er is een verschil van mening, maar er is geen verschil van mening over jouw gefaalde presidentschap.’

Trump heeft de afgelopen maanden zeker laten zien enorm op de inhoud campagne te kunnen voeren, en dat helpt hem enorm. Als Trump op de issues campagne voert en de persoonlijke beledigingen voorlopig in Wilders’ ijskast zet, kan hij een landslide-overwinning hebben in november. Dit neemt niet weg dat de voormalig president een stand-up comedian is en dat hem ook zeker enige steun oplevert. Er moet echter wel worden gekeken wat het Amerikaanse volk op dit moment wil zien van haar leiders. En dat komt neer op competentie en serieusheid. Trump’s campagne is vrij gedisciplineerd dit keer, in tegenstelling tot 2020 en 2016. In 2016 kon hij het als uitdager nog veroorloven, maar in 2020 als President van de Verenigde Staten niet meer.

Wat zijn de verwachtingen?

Een ander probleem is dat de afgelopen tijd de verwachtingen voor Biden in het debat enkel naar beneden zijn gehaald. Door steeds te beginnen over mentale capaciteiten en mogelijke dementie is het een overwinning als Biden twee zinnen af kan maken. Trump moet in de laatste dagen de verwachtingen voor Biden opkrikken, zodat het veel eerder eruit ziet als een afgang voor de zittende president. Gelukkig begint hij dat nu ook te doen. In wat sommige media een enorme draai hebben genoemd, ging Trump van het benoemen van Biden’s incompetentie naar het verwachten van een waardige debater.

“Ik ga ervan uit dat hij iemand zal zijn die een waardig debater zal zijn, ik wil hem niet onderschatten.” — oud-President Donald Trump

Als de verwachtingen voor Biden hoog liggen, is het makkelijker voor Trump het debat te winnen. Biden houdt zichzelf niet lang staande onder hoge verwachtingen. Tegelijkertijd is het ook zo dat Trump snel kan afglijden, als hij struikelt over January 6th, de verkiezingen van 2020 of andere heikele thema’s waar hij zichzelf niet altijd onder controle heeft.

Conclusie

Het is dus van belang dat Trump gedisciplineerd te werk gaat en zich aan de onderwerpen houdt. Daarnaast moet hij Biden laten uitpraten en over zijn eigen woorden laten struikelen. Hij zal ook moeten voorkomen dat het debat over de laatste verkiezingen gaat, en als het toch opkomt, dat het met één à twee zinnen afgedaan is. Als Trump erin slaagt Biden in de schijnwerpers te zetten en Amerika te laten zien dat nog vier jaren onder Biden een enorm grote last zou zijn, dan kan het enorm helpen in het verzegelen van de winst in november. Normaal doen de debatten er niet zozeer toe, maar deze keer kan daar absoluut een uitzondering op vormen.

Volg het debat hier live op Pitloos Network aankomende donderdagnacht vanaf 2:45. Na het debat volgt een korte nabeschouwing van mij, Jens van Kakerken, om te zien of Trump het nodige heeft gedaan om het debat overweldigend te winnen. Én kijken we of Trump zich aan de adviezen heeft gehouden die hierboven zijn vermeld. Meerdere prominente conservatieve commentatoren hebben deze adviezen in de laatste weken en dagen met de oud-president gedeeld.

Tot donderdagnacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *